Arkitekt i Göteborg

Bygglovsbutiken – din Arkitekt i Göteborg.

Ett nyfiket och växande arkitektkontor. Mitt i centrala Göteborg vid Korsvägen. 

TEAM BYGGLOVSBUTIKEN – vilka vi är och vad vi gör – tillbyggnader och nybyggnader av hus:

Per Ekberg 2018 text 1500

PER EKBERG.  Senior arkitekt. Tekniskt kunnig arkitekt, en Chalmersutbildad rutinerad praktiker som redan under mycket unga år fick ett intresse för byggande i den egna släktens byggmaterialhandel. Sedan var det bara att köra på. Med utbildning, med att rita och konstruera och med att bygga. Startade Bygglovsbutiken för femton  år sedan för att kontoret/butiken skulle bli en ledande specialbutik för arkitektritningar för bygglov med en speciell inriktning på tillbyggnader.  Jag kom snabbt fram till att den enkla biten är att få tillstånd att bygga – bygglovet. Tillhör den generation som kan hantera en vanlig penna, men har samtidigt varit med i utvecklingen av CAD-program redan från början. Jag lovar: Inget konstigt “arkitekt-hitte-på”. Det vi ritar och konstruerar fungerar att bygga i verkligheten på ett ekonomiskt vettigt sätt. Kanske är det därför vi får så goda omdömen från våra kunder för vårt sätt att arbeta.

andreas Lindblom 2018 text 1500

 

ANDREAS LINDBLOM  – Arkitekt SAR/MSA. Utbildad på Chalmers och i Barcelona, med mångårig erfarenhet av både stora och små projekt i alla stadier av hela processen. Vill helst utforma byggnader i nära samverkan med beställare och användare. Med samlade önskemål, förutsättningar och idéer  i centrum söker jag kreativa och fungerande lösningar såväl planeringsmässigt som byggnadstekniskt.

 

peter Standerman 2018 text 1500

PETER STRANDERMAN – certifierad kontrollansvarig. Vid nybyggnad och de flesta tillbyggnader krävs en certifierad kontrollansvarig av Byggnadsnämnden. Peter fungerar dessutom som byggteknisk rådgivare och bollplank på plats – innan och under själva bygget. Kommer helst med så tidigt som möjligt in i själva projektet. Gärna redan vid ”första-skissen-mötet”.

På vår meny: Tillbyggnad, nybyggnad och påbyggnad / taklyft:

– Har ditt eget hus blivit för trångt eller har du precis köpt ett nytt hus och funderar på en helt anpassad utbyggnad?  Detta har blivit vår huvudinriktning, kräver lite mer än att bygga nytt – eftersom man måste förhålla sig till det som redan finns…

Gå till din egen arkitektritade tillbyggnad vårt specialområde. Kanske en större tillbyggnad i gammal stil som fördubblar husets ytor?

bygga till Engd persp

Eller kanske ett året-runt-uterum? Arkitektritat. Byggd på riktigt, inget färdigt du bara “sätter dit”...

0 utbyggnad steg för steg

Taklyft eller påbyggnad av en våning? Bygga till huset – Uppåt.

Att bygga på en våning är tekniskt och tillståndsmässigt en utmaning, du bör först kontakta din kommun, det kan finnas begränsningar i max tillåten byggnadshöjd i det som kallas detaljplanen. Sedan kontaktar du oss för mer ännu mer information.  Starta med att få ett förberedande “taklyftsmail” där vi kan förklara hur det fungerar för att få bygglov. Därefter bokar vi ett “första-skissen-möte” för taklyft.

påbyggnad rosa hus 2018 x för web

 

– En nybyggnad av ett hus är kanske den största investering man gör i livet. Arkitektritat för dig som vill skapa ditt eget unika hus. 

tjörn nybygg 2017-06-18

Du får en kostnadskalkyl redan vid “första-skissen-mötet”. När vi kommit igång får du avstämningar under hela resans gång. Till nästa steg får du ett kostnadsförslag från vår egen självständiga byggentreprenör. Vi har dessutom samlat hela kedjan i ett nytänkande byggprojekt: HOUSE on demand. 

TOTALPROJ RUTA 3 500


Tidbokning kostnadsfritt “första-skissen-möte” med arkitekt i vår butik/kontor i Göteborg:  info@bygglovsbutiken.se   eller ring 0739–194569. Du får ett mail med lite “hemuppgifter” innan mötet. Innan dess ta gärna en titt på våra checklistor:

Till checklistan tillbyggnad

Checklistan nybyggnad