Bygga till – max 15 kvm

Får jag bygga till utan bygglov?upp-170px

Ja. upp till max 15 kvm.

Krävs kompletta husritningar?

Alltid. Precis samma som för bygglov.

 

Anmälan för Startbesked. En mindre tillbyggnad utan bygglov – kan hanteras snabbare av kommunen  –  men samma ritningar som för en bygglovsansökan ska redovisas. Enda praktiska skillnaden är att du nu får bygga till på tidigare “förbjuden” mark…

Vi hjälper dig med ritningar för din Anmälan för Startbesked.  Boka tid för ett kostnadsfritt inledande möte! Ring oss 031-81 12 00 eller info@bygglovsbutiken.se.

Till din Bygganmälan:

  1. plan, tvärsektions- och fasadritningar på tillbyggnaden OCH det befintliga huset.
  2. konstruktionsförslag och goda byggråd för den nya tillbyggnaden.
  3. kontakt med vår byggentreprenör – en specialist på just tillbyggnader.

mastbild-500-px

Nya byggregler juli 2014:

Det är möjligt att bygga till huset max 15 kvm utan bygglov från juli 2014. Nu krävs istället en Anmälan och ett Startbesked från kommunen. Kommunerna lovar en snabbare handläggningstid än en vanlig bygglovsansökan. Annars ingen större skillnad…  Vad förenklingen innebär är något som både vi och de handläggande lokala myndigheterna fortfarande funderar på…   Det är  i praktiken samma sak som tidigare förutom att du nu får bygga till på s.k. “prickmark”. (en tidigare begränsning av vissa delar av detaljplanerat område.)

Ritningar och goda råd kommer du att behöva ändå – För din bygganmälan och för Startbeskedet för att kunna komma igång.  Och naturligtvis för din egen del – så att det går att bygga. (Tänk på att kommunerna kräver exakt samma typ av ritningar – oavsett om du söker Bygglov eller om du gör en “Anmälan för Startbesked”) Vi kan hjälpa dig att rita något som fungerar ihop med huset och är tekniskt / ekonomiskt vettigt.

Gör rätt redan från början! Tillbyggnaden ska ju anpassas till huset. På alla sätt. Kontakta oss för ett första kostnadsfritt möte. Du kommer att få lite “hemuppgifter” pr mail så att vi kommer på rätt spår redan från början.

 

“Attefallstillbyggnad”

De nya reglerna maximerar utbyggnaden till 15 kvm utvändigt mått och du bör inte bygga närmare tomtgränsen än 4,5 meter. Formellt ska du göra en komplett “Anmälan för startbesked” till din kommun och bifoga de nya ritningarna. Vi CAD-ritar hela husets nya planlösning – inkl din tillbyggnad. I de flesta fall CAD-ritar vi även det ursprungliga husets fasader så att ritningen inte bara blir kulisser, utan fungerar som ett faktaunderlag för att kunna bygga på ett praktiskt och ekonomiskt sätt.

KLICKA NEDAN FÖR STÖRRE BILDER – NÅGRA EXEMPEL PÅ NÅGRA DELAR AV RITNINGARNA TILL EN BYGGANMÄLAN!

nytt-sovrum-v-e-1000-pxnytt-koek-vv-1000-pxny-matplats-jon-1000-pxnytt-uterum-ehr-1000-px

Vi ritar din utbyggnad.

För att se hur det kommer att se ut ritar vi tillbyggnadens plan, alla befintliga fasader som förändras (det brukar bli minst tre nya hela fasader som kommer att se annorlunda ut) och en genomskärning (tvärsektion) som beskriver konstruktionen där vi anger u-värde i de olika byggnadsdelarna i tillbyggnaden. Vi ska också redovisa var på tomten din utbyggnad är placerad – beställ en färsk skalenlig karta från din kommun på din egen fastighet redan nu! Brukar kallas “Enkel Nybyggnadskarta”. TOR_N  konstruktion

Kostnadsförslag från byggare.

Om du vill så går det färdiga ritningsmaterialet från din Bygganmälan nu till vår byggentreprenör och du får ett kostnadsförslag på tillbyggnaden, arbete OCH material. Vi har samlat det du behöver i ett nytt totalprojekt: HOUSE on demand. Från ideer och ritningar till färdig utbyggnad.

Per Ekberg – Din arkitekt i Göteborg

näära 092 - 2“Byggnadskunnig praktiker som jobbar systematiskt. Och kreativt. Samtidigt. Sätter din ekonomi i förgrunden. Ritar alltid inifrån och utåt – Från planlösning, konstruktion och tvärsektioner till färdiga fasader så att allt blir en enda fungerade enhet. Då blir det rätt. Alltid med en personlig touch. Kostnadskalkyl vid första mötet. Avstämningar under hela resans gång”

Bygglovsbutiken Arkitekt AB

En specialbutik för arkitektritningar för Bygglov och Anmälan för Startbesked. För helt vanliga unika människor.  “Den enkla biten är att få tillstånd att bygga. Det svåra är att allt måste stämma med verkligheten. Ur alla synvinklar.”

Det är precis detta vi sysslar med.

info@bygglovsbutiken.se