Bygga till – max 15 kvm

Får jag bygga till utan bygglov?upp-170px

Upp till max 15 kvm.

Krävs kompletta husritningar?

Alltid. Samma som för bygglov.

 

Nytt!   Anmälan för Startbesked. En mindre tillbyggnad utan bygglov – kan hanteras snabbare av kommunen  –  men samma ritningar som för en bygglovsansökan ska redovisas. Enda praktiska skillnaden är att du nu får bygga till på tidigare “förbjuden” mark…

Vi hjälper dig med ritningar för din Anmälan för Startbesked, och vi har också ett kontaktnät med rutinerade byggare.  Boka tid för ett kostnadsfritt inledande möte! Ring oss 031-81 12 00 eller info@bygglovsbutiken.se Vi gör din ritningarna till din Bygganmälan:

  1. plan, tvärsektions- och fasadritningar på tillbyggnaden OCH det befintliga huset.
  2. konstruktionsförslag och goda byggråd för den nya tillbyggnaden.
  3. kontakt med proffsbyggarna i vårt nätverk, du får flera oberoende kostnadsförslag

mastbild-500-px

Nya byggregler juli 2014:

Det är möjligt att bygga till huset max 15 kvm utan bygglov från juli 2014. Nu krävs istället en Anmälan och ett Startbesked från kommunen. Kommunerna lovar en snabbare handläggningstid än en vanlig bygglovsansökan. Annars ingen större skillnad i praktiken. Vad förenklingen innebär är något som både vi och de handläggade lokala myndigheterna fortfarande funderar på…   Det är  i praktiken samma sak som tidigare förutom att du nu får bygga till på s.k. “prickmark”. (en tidigare begränsning av vissa delar av detaljplanerat område.)

Ritningar och goda råd kommer du att behöva ändå – För din bygganmälan och för Startbeskedet för att kunna komma igång.  Och naturligtvis för din egen del – så att det går att bygga. (Tänk på att kommunerna kräver exakt samma typ av ritningar – oavsett om du söker Bygglov eller om du gör en “Anmälan för Startbesked”) Vi kan hjälpa dig att rita något som fungerar ihop med huset och är tekniskt / ekonomiskt vettigt.

Gör rätt redan från början! Tillbyggnaden ska ju anpassas till huset. På alla sätt. Kontakta oss för ett första kostnadsfritt möte. Du kommer att få lite “hemuppgifter” pr mail så att vi kommer på rätt spår redan från början.

Exempel på viktiga ”hemuppgifter” innan första mötet:

– Fotografera huset utvändigt som det är idag, alla fasader . Maila 10 – 15 bilder till oss i god tid innan mötet. Till info@bygglovsbutiken.se

– Ni bör ta med de äldre ritningar ni har på huset som det ser ut idag, (helst skalenliga originalritningar i ”pappersformat” – maila inte ritningarna)

– Glöm inte heller att ta med alla idéer ni har. Egna skisser, idéer, tidningsklipp mm… Ni får en skriftlig priskalkyl vid det första mötet där vi diskuterar helheten – utformning, anpassning och konstruktion.

Tillåtet:

De nya reglerna maximerar utbyggnaden till 15 kvm utvändigt mått och du bör inte bygga närmare tomtgränsen än 4,5 meter. Undantag kan vara om grannen ger sitt skriftliga medgivande. Formellt ska du göra en komplett “Anmälan för startbesked” till din kommun och bifoga de nya ritningarna. Vi CAD-ritar hela husets nya planlösning – inkl din tillbyggnad. I de flesta fall CAD-ritar vi även det ursprungliga husets fasader så att ritningen inte bara blir kulisser, utan fungerar som ett faktaunderlag för att kunna bygga på ett praktiskt och ekonomiskt sätt. Vi sparar också alla ritningar i CAD-format om du skulle vilja fortsätta förändra huset vid ett senare tillfälle.

KLICKA NEDAN FÖR STÖRRE BILDER – NÅGRA EXEMPEL PÅ NÅGRA DELAR AV RITNINGARNA TILL EN BYGGANMÄLAN!

nytt-sovrum-v-e-1000-pxnytt-koek-vv-1000-pxny-matplats-jon-1000-pxnytt-uterum-ehr-1000-px

Vi ritar din utbyggnad.

För att se hur det kommer att se ut ritar vi tillbyggnadens plan, alla befintliga fasader som förändras (det brukar bli minst tre nya hela fasader som kommer att se annorlunda ut) och en genomskärning (tvärsektion) som beskriver konstruktionen där vi anger u-värde i de olika byggnadsdelarna i tillbyggnaden. Vi ska också redovisa var på tomten din utbyggnad är placerad – beställ en färsk skalenlig karta från din kommun på din egen fastighet redan nu! Brukar kallas “Enkel Nybyggnadskarta”. TOR_N  konstruktion

Kostnadsförslag från byggare.

Om du vill så går det färdiga ritningsmaterialet från din Bygganmälan nu till flera byggare och du får flera oberoende offerter på tillbyggnaden, arbete OCH material. Med referenser från bl a våra tidigare kunder har vi handplockat ett antal professionella byggare. Så var beredd att svara på praktiska frågor om din utbyggnad.

pePer Ekberg – Din arkitekt i Göteborg

“Byggnadskunnig praktiker som jobbar systematiskt. Och kreativt. Samtidigt. Sätter din ekonomi i förgrunden. Ritar alltid inifrån och utåt – Från planlösning, konstruktion och tvärsektioner till färdiga fasader så att allt blir en enda fungerade enhet. Då blir det rätt. Alltid med en personlig touch. Kostnadskalkyl vid första mötet. Avstämningar under hela resans gång”

Bygglovsbutiken Arkitekt AB

En specialbutik för arkitektritningar för Bygglov och Anmälan för Startbesked. För helt vanliga unika människor.  “Den enkla biten är att få tillstånd att bygga. Det svåra är att allt måste stämma med verkligheten. Ur alla synvinklar.”

Det är precis detta vi sysslar med.

info@bygglovsbutiken.se