Din Arkitekt i Göteborg

Bygglovsbutiken Arkitekt – Göteborg.

Ett välkänt arkitektkontor på Eklandagatan 14. Mitt i centrala Göteborg vid Korsvägen. För helt vanliga unika människor. 

– Har ditt eget hus blivit för trångt eller har du precis köpt ett nytt hus och funderar på en helt anpassad tillbyggnad? Vårt specialområde, lite klurigare än att bygga nytt – eftersom man måste förhålla sig till det som redan finns…
– En nybyggnad av ett hus är kanske den största investering man gör i livet. Arkitektritat för dig som vill skapa ditt eget unika hus.  Nu med minst två smarta sätt att bygga ett nytt hus.

 Per Ekberg - er Arkitekt i GöteborgPer Ekberg

Utbildad på Chalmers arkitektursektion i Göteborg för ett antal år sedan. Men den praktiska utbildningen fick jag redan i mycket unga år på den egna släktens byggmaterialhandel. Jag fick tidigt en känsla för konstruktion, material och byggande. Sedan var det bara att köra på. Med teori. Med praktiskt byggande. Hela tiden med viljan att skapa något nytt.

Som en av få helt konsumentinriktade arkitekter i Göteborg har jag det roligaste jobb man kan tänka sig, att kunna blanda teknik med design och få det till en fungerande enhet. Jag är mest intresserad av själva hantverket och då menar jag både att rita, skapa och att bygga – på ett tekniskt och ekonomiskt vettigt sätt.

Samtidigt får jag träffa helt vanliga unika människor. Sådana som du. Ett drömyrke. Eller hellre – ett sätt att leva. Jag vill lära mig nya saker varje dag.

Jag lovar: Inget konstigt “arkitekt-hitte-på”. Det vi ritar och konstruerar fungerar att bygga i verkligheten på ett ekonomiskt vettigt sätt. Vi är noga med att vara lyhörda när det gäller kundönskemål och samtidigt måste vi alltid kunna stå för det vi gör.

Letar du efter en arkitekt i Göteborg så är jag din partner

 

Våra kunders önskemål kommer alltid i förgrunden, jag brukar redan tidigt föra en diskussion om byggekonomin, en husbyggnad är alltid en investering, är byggnationen en vettig investering, får man igen pengarna om fem eller tio år? Finns det alternativa tekniska lösningar?

Jag vågar kalla mig Din arkitekt i Göteborg. Jag tror du är en helt vanlig unik människa. Precis som jag.

Du får en kostnadskalkyl redan vid “första-skissen-mötet”. När vi kommit igång får du avstämningar under hela resans gång. Till nästa steg har vi ett kontaktnät med utvalda byggentreprenörer. Vi har också Peter Stranderman, ung men rutinerad byggnadstekniker och dessutom licensierad, numera obligatorisk kontrollansvarig “inhouse”. – Bör komma in redan tidigt i projektet för din trygghet och ett lyckat slutresultat. Vi har nu varit aktiva i ett antal år och vi har byggt upp ett nätverk av byggare med olika specialinriktningar.  Vi kan alltså hjälpa dig hela vägen, men det är alltid du själv som väljer…

“Den enkla biten är att få tillstånd att bygga. Det svåra är att allt måste fungera även i verkligheten. Ur alla synvinklar.” Det är precis detta vi sysslar med.

info@bygglovsbutiken.se